18.3 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinMall-walking, antrenament în centrele comerciale

Mall-walking, antrenament în centrele comerciale

În parc, pe covorul rulant din sălile de fitness sau, de ce nu, printre rafturile centrelor comerciale… Pentru a vă menţine în formă şi dacă v-aţi plictisit de terenul de sport, de aparatele complicate de slăbit, trebuie să ştiţi că alergatul şi plimbările au revenit în atenţia celor care doresc să facă mişcare.

Din cealaltă parte a Oceanului ajunge şi în Europa o nouă aşa-zisă „disciplină sportivă“. Este vorba despre mall-walking, care se traduce ca o plimbare la pas prin galeriile marilor centre comerciale. Bineînţeles, nu este prevăzută şi oprirea pentru câteva cumpărături, însă „la pas“ vă puteţi delecta privirea cu mărfurile expuse în vitrinele magazinelor. Antrenamentele adepţilor acestei noi modalităţi de a face mişcare se desfăşoară de cele mai multe ori înainte de deschiderea centrelor comerciale, fapt care le permite să se bucure din plin de lungile coridoare goale şi neaglomerate, dar şi de scările magazinelor. 30 de minute de mall-walking pe zi sunt suficiente pentru arderea a aproximativ 200 de calorii. Cele mai mari fane ale acestui fel de mişcare sunt, în general, femeile, care reuşesc în această manieră să-şi cultive şi pasiunea lor, pentru shopping. După cele 30 de minute de mers rapid prin faţa vitrinelor vor şti cu siguranţă locul în care trebuie să revină pentru a-şi cumpăra o bluză sau o geantă. Cei care doresc să depună şi mai mult efort pot lua şi un cărucior pe care să-l împingă. În aproximativ 40 de minute vor fi arse 280 de calorii, adică echivalentul unei şedinţe de înot de 20 de minute.

 

BCube Joe Walk – cel mai evoluat sistem de antrenament

 

Tot pentru pasionaţii de alergări, care nu vor să renunţe la sală, a fost lansat recent un nou aparat. Este vorba despre BCube Joe Walk, considerat cel mai evoluat sistem de antrenament prezent pe piaţă, deoarece este în acelaşi timp eficace şi distractiv. BCube Joe Walk este un covor revoluţionar cu consum zero, adică funcţionează fără curent electric. Este un covor rulant mecanic, diferit de cele electrice pe care le ştim cu toţii, şi care oferă diferite înclinări sau intensităţi, astfel încât poate fi folosit de toate categoriile de persoane, de la începători şi până la profesionişti.

În materie de covoare rulante, foarte apreciat este şi aşa-numitul Maxerunner, care foloseşte doar energia musculară şi care poate garanta acelaşi fel de rezistenţă întâlnită în aer liber, lucru pe care un covor electric nu este în măsură să îl facă, deoarece banda este acţionată de un motor, şi nu de forţa picioarelor. Maxerunner este, de asemenea, capabil să reproducă variaţiile de înclinare care se întâlnesc pe un traseu de munte, cu înclinaţii graduale şi fluide.

Dacă doriţi doar să mergeţi, atunci puteţi apela la Striding, o nouă disciplină care combină plăcerea unei plimbări cu cea a ascultării muzicii. Folosind un covor rulat mecanic cu înclinaţie fixă şi un anumit „parcurs“ muzical veţi combina atât beneficiile mişcării, cât şi pe cele pe care muzica le are asupra psihicului.

Dansul rămâne unul dintre „protagoniştii“ menţinerii formei fizice. În California, a fost lansat Sex Fit Lap dance training, care reprezintă un mix de seducţie, dans şi antrenament fizic.

De asemenea, Dance Combat este o nouă disciplină de dans sportiv, aerobic şi arte marţiale – o activitate benefică pentru sistemul cardiac, care ajută la întărirea muşchilor, dezvoltă agilitatea şi îi deprinde pe practicanţi cu mişcările de autoapărare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII